Правителството се държи като бирник – свлича по две кожи 

Как ще коментирате мотивите за импийчмънт на президента Георги Първанов?

Като изключително несъстоятелни, несериозни и страдащи от липса на здрав разум. Въобще не засягам темата, че в мотивите широко е цитирана жълтата преса. Това са успели да сътворят светлите юридически умове на ГЕРБ и компания. В същото време едни от най-добрите български специалисти по конституционно право обявиха мотивите за нищожни. Но целта на атаката не е опазването на Конституцията. Това и децата го разбраха. Най-страшното е, че и мнозинството в Парламента е наясно, че мотивите не издържат, че са смешни. Но въпреки това ги подкрепят, защото сред тях няма личности със свободна воля. Там има марионетки, които слушкат. Целта на импийчмънта е да измести фокуса от големите проблеми, в който затънаха управляващите. Скандалът трябва да отвлече вниманието на хората от истината, че в ситуация на криза управляващите не се справят, че нямат план как да изведат страната от страшното положение. Не може вечно да се оправдават с предишното управление, нали? Затова моят призив към тях е да се борят с кризата, а не с президента.

Какъв изход от  кризата между Президентството и Правителството предвиждате?

Това е опасна игра, в която България и хората на България не печелят. Това е основното. Президентът се опита да каже, че войната на институциите в този момент е опасна. Не го чуха. Иначе съм сигурен, че в Конституционния съд импийчмънта няма да мине. И не защото там има хора на този или онзи. А именно защото там има личности със здрав разум. Мисля, че съдът ще затвори вратата си за политическите интриги и ще решава трезво.

В перспектива сценарият „импийчмънт” ще донесе негативи на ГЕРБ. Българите виждат, чуват и разбират какво става. Те всеки ден преразпределят семейния бюджет, за да изкарат до края на месеца. Никой не може да ги преметне какво се случва всъщност. И те виждат лъжата, виждат, че някой се опитва да ги направи на будали като им обяснява, че Президента е грешен.
А българинът не обича да го правят на глупак.

Какъв сигнал е този конфликт за ЕС? Крият ли се други мотиви и интереси  зад искането за импийчмънт?

Георги Първанов е личност с безспорен авторитет сред лидерите на ЕС.  Не знам с какво доверие се ползва Бойко Борисов. Виждал съм само, че го потупват приятелски по гърба като първокласник. Освен това, европейските политици не са подвластни на гербаджийската пропаганда. Те са насяно, че в България президентската институция е гарант за политически плурализъм и е градивен коректив на управлението. Те ще бъдат и първите, които ще прочетат зад импийчмънта опит да се наложи авторитарна практика в българската политика. Защото водещ мотив на искащите отстраняване на президента е това, че той критикува властта. Опитвайки се да затворят устата на Президента, ГЕРБ размахват пръст към всички, които ще дръзнат да изразят несъгласие с управлението. Те разбират националното съгласие като съгласие на народа с Бойко Борисов и безумните планове на Симеон Дянков. 
Искането за отстраняването на Президента и по друга причина е лош знак пред ЕС. Ние отново се държим като провинциален придатък на Европа, където нечисти балкански субекти-бай Ганьовци, виждат политиката като интрига и очерняне. И Иречек, който се е нагледал на български политици, го е казал – българите намират голямо удоволствие в това да си правят кал един на друг.