Г-н Добрев, заявихте че за лидер на БСП подкрепяте Драгомир Стойнев. Защо? Той е човекът, посочен от Станишев.
Драго Стойнев е кандидатът на младите, на новото поколение в БСП. Цялото му политическо развитие и кариера от 2005 година до сега е свързано със Софийска област. Още на предишният Конгрес почти всички общини от областта го бяха номинирали за лидер. Към днешна дата номинациите вървят в същата посока. Драго е автор на цялата социална програма на БСП, която тя изпълнява. Като министър на икономиката показа отношение както към българският бизнес, така и към българските производители. Що се отнася чии човек е и от кого е посочен, мога да твърдя, че той е човек на БСП, и е номиниран от стотици организации в страната. Не съм проверил дали основната партийна организация на Сергей Станишев го е номинирала. Такъв е редът в БСП.
 
Заявихте още, че след оставката на Станишев  ще започне нова ера за БСП. Какво различно очаквате да се случи?
Станишев беше председател 13 години. А в неговото ръководство има хора които са там от 89-та година. Самият факт, че ще има промяна не е ли нова ера?! Вече 5 години заедно с Драго Стойнев водим тази битката. Това, за което мечтая е една силна и променена БСП. Партия, в която вярват различни поколения. Партия, която има самочувствието да защитава социалните права на обикновените хора. Партия, която да защитава интересите на  малкият и среден бизнес в България. Партия, която отново да може да побеждава.
 
 Ще си подадат ли  ръка Първанов и новият лидер на БСП?
Не знам. Не мога да гадая. Подаването на ръка е двустранен процес и въпрос на лидерски качества. Пътят между АБВ и БСП не е дълъг, но за това пък е доста стръмен.