Депутатът Кирил Добрев, бивш шеф на  организацията  на БСП в Софийска област, е един от кандидатите за член на най-мощния регулаторен орган – Комисията за защита на конкуренцията.
Мандатът на ботевградчанина Петко Николов, който оглавява КЗК в продължение на  13 години, изтече през октомври. Процедурата за избор на ново ръководство днес бе прекратена, след като предложеният за председател росен Желязков си направи самоотвод.
Кандидатурата на Кирил Добрев за член на КЗК е предложена от Драгомир Стойнев /бивш министър в кабинета "Орешарски"/ и от неправителствени организации.
Близки до Кирил Добрев твърдят, че ако кандидатурата му бъде внесена в парламента, той може да разчита и на гласовете на депутатите от формацията на бившия президент Георги Първанов – АБВ. Добрев е опозиция на сегашното ръководство на БСП и лидера Михаил Миков и се счита за близък до Георги Първанов.
Днес икономическата комисия в НС прекрати изслушването на кандидатите за КЗС. Предстои парламентът да реши за нова процедурата.

Петко Николов не може да се кандидатира за новия съства на комисията.  За да пресекат апетитите му за пореден мандат, миналата година по инициатива на Реформаторския блок (РБ), но с подкрепата на ГЕРБ беше направена специална промяна в закона, с която се забрани постът да се заема от един и същи човек в два поредни мандата.


Едно от най-вежните решения, които се очаква да вземе новият състав на КЗК, е дали в България има картел на горивата.