Днес изтече секретна информация, че тече последната фаза от разработката на първия офроудър на Ferrari. Моделът най-вероятно ще носи името 688 Middle East и ще бъде предназначен единствено за купувачи от Близкия изток.

Данните за дебютния SUV на Скудерията все още са оскъдни, като са известни подробности единствено по задвижването. Моторът на автомобила ще бъде новоразработен V8 с обем 6,8-литра и мощност над 650 к.с. Предвижда се и вграждането на хибридната система от 599 Hybrid Concept, с цел постигането на ускорение от 0-100 км/ч за под 4 сек. Ferrari ще започне да приема поръчки за суперспортния джип до края на годината, като вариантът за лаково покритие ще бъде само един - бял.

След като съвсем наскоро шефът на марката Лука ди Монтедземоло заяви, че Ferrari няма да прави различен тип автомобили, се оказва, че това всъщност не е така. Причината за рязкото отклоняване от фирмената политика вероятно е настъпилата промяна в управлението на „кончетата".

Компанията Mubadala, базирана в Абу Даби, която доскоро държеше 5% от акциите на Ferrari, увеличи дела си на 51%, с което де факто пое кормилото в Маранело. Освен модела 688 Middle East, под контрола на новото ръководство ще излезе и наследникът на Enzo. Шефът на Mubadala, H.E. Халдун Халифа Ал Мубарак, сподели, че лично ще следи разработката на новото топ Ferrari. Проектът все още е в начална фаза, но името на шосейния „изтребител" вече е уточнено. Той ще се казва Ferrari F70 Halifa, а за място на неговата премиера е избран „Бурж Халифа". Със своите 828 м, намиращата се в Абу Даби сграда официално е най-високата постройка в света. Ал Мубарак заяви, че именно заради тази си квалификация „Кулата на Халифа" е най-подходяща за дебют на подобен върхов автомобил, какъвто ще бъде наследникът на F60.

В момента се сглобява първият от серията тестови прототипи на F70 Halifa, като плановете са заводското шаси с номер №001 да бъде показано пред медии и ВИП гости в началото на 2011 г. Друг любопитен факт е, че качването на автомобила на покрива на „Бурдж Халифа" ще стане с хеликоптер, пилотиран лично от Лука ди Монтедземоло.

Тази новина е плод изцяло и единствено на фантазията на редакторите от Speed-Press.com. Екипът на агенцията ви честити 1-ви април и ви пожелава приятни емоции и много смях не само днес.