Късно вчера Microsoft отново привлякоха вниманието на медиите към себе си. Компанията "подхвърли" интересна покана към всички присъстващи, за предстоящо "голямо" събитие на 12-ти април. "Дойде време да споделяме" - бяха думите на софтуерния гигант.  Какво всъщност имат в предвид?

Според непотвърдени източници, на събитието ще бъде представен проектът, носещ кодовото име "Пинк". В него се смята, че влизат два нови "умни" телефона, с имена "Пюр" и "Търтъл". Дизайнът и на двата е дело на Дейнджър, които са създатели на телефона на T-Mobile Sidekick.

По данни на Gizmodo, поддържаните операционните системи на смартфоните ще бъдат Windows Phone 7 и Zune OS, базирани на WinCE ядро. Джаджите ще бъдат снабдени и с пълна куерти клавиатура.

За двете нови попълнения на Microsoft се говори, че ще бъдат насочени основно към младото поколение. Те ще поддържат всички социални мрежи, като основно Twitter и Facebook, както и Zune Music Service, с опцията за шерване на файлове.

Други медии пък успяха да предизвикат съмнения и с публикациите си, че на 12-ти компанията може да покаже новия таблет Microsoft Courier.

Според авторът на блога WindowsPhoneSecrets Пол Търот обаче, такъв анонс няма да има, и това, което реално трябва да очакваме на 12-ти са двата смартфона. Относно таблета, той заяви, че е по-вероятно да го видим едва втората половина на 2010 г.