Делегация от Русия бе на официална визита в Ботевград. Тя бе предвождана от заместник-министъра на образованието на Русия Владимир Фридлянов. Сред членовете на делегацията бяха неговата съпруга – Татяна Фридлянова, Николай Сигунов – съветник на министъра на образованието, Сергей Фошкин – съветник в Посолоството на Русия у нас, и други.

Официалните лица проявиха интерес към общинската политика в сферата на образованието. Те разгледаха ОУ “Св.св.Кирил и Методий” – Ботевград, Международното висше бизнес училище, клона на Техническия университет и младежката база в Боженица. След това кметът на общината Георги Георгиев прие делегацията в кабинета си. Гостите споделиха, че са останали удовлетворени от видяното. Те изразиха мнение, че политиката на общината в сферата на образованието е модел за добра европейска практика и ще се радват, ако се постигне договореност за бъдещо сътрудничество, като например обмен на студенти и преподаватели.

Официалните лица се поклониха на паметника на "Свободата" в центъра на града. Те не скриха своето задоволство от факта, че ботевградчани почитат паметта на руските бойци.

На финала на срещата кметът на общината и гостите си размениха символични подаръци в знак на взаимно уважение.