По покана на кмета Георгиев днес в Ботевград пристигнаха официални гости от побратимения Саранск. Ръководител на делегацията е Юрий Филев – директор на “Комунално стопанство и благоустройство” в мордовската столица. Сред представителите на Саранск са Павел Лютишкин – директор на тяхното ВиК, и Людмила Данилова – началник отдел “Икономически прогнози, предприемачество, търговия и защита правата на потребителите” в администрацията на Октябърски район.

Гостите бяха посрещнати в центъра  на града с хляб и сол. След това влязоха в общинската администрация, където ги очакваше кметът Георгиев. Представителите на мордовската столица благодариха на градоначалника за топлото посрещане. Тe му поднесоха поздрави и благопожелания от кмета на Саранск – Владимир Сушков. От негово име гостите подариха на Героги Георгиев каталог със забележителностите на града, икона на адмирал Фьодор Ушаков – канонизиран за светец в Мордовия, сувенири и картина, изобразяваща новия катедрален храм, носещ името на великия адмирал.
Градоначалникът върна жеста с картина,  на която е нарисувана новата черква в Ботевград. Автор на творбата е местният художник Димитър Евстатиев.

Гостите от Саранск ще отпътуват на 11 септември. По време на престоя си те ще посетят историческите забележителности в нашия край, общински и частни фирми.