Стоян Стоянов бе преизбран на председател на Общинския съвет на Българския антифашистки съюз. На отчетно-изборната конференция на организацията присъстваха около 80 човека. Сред гостите бяха Чавдар Стоименов – председател на Централния съвет на БАС, и други представители на централното и областното ръководство на организацията, кметът на Ботевград Георги Георгиев, неговите заместници Валентин Ценев, Краси Андреев и Цанко Цанов, Владимир Николов – председател на младежкото обединение в БСП, както и представители на ОбС на партията.
Конференцията започна с представяне на отчетен доклад за дейността на общинската структура на БАС за периода 2007 – 2010 година. Председателят Стоян Стоянов изтъкна, че за отчетния период организацията е разгласявала и популяризирала важни дати и събития, свързани с историята на страната и антифашистката борба, и е участвала в организираните чествания. Той изказа благодарност на общинското ръководство за оказаната помощ през годините – осигуряване на транспорт за посещения на паметниците и лобните места на загиналите във войните и антифашистките борби, както и за това, че отпуска средства за поддръжка на паметниците и паметните плочи в нашия край. 
“Не е задължително да си пряк участник във Втората световна война или в антифашистките борби, за да си член на БАС. Достатъчно е по убеждение да си антифашист”, подчерта Стоян Стоянов. Неговото изказване бе подкрепено от Чавдар Стоименов. Той изтъкна, че основната задача на БАС сега е да съдейства за обединяване на левицата и въобще на левите сили в България.
Много от присъстващите на конференцията изразиха несъгласието си с отричането на антифашистката съпротива в периода 1923 - 1944 година в страната.
Специално приветствие към членовете на БАС поднесе кметът на общината. Георги Георгиев се ангажира, че и в бъдеще общината ще подпомага дейността на организацията.
В новото ръководство на БАС влизат 17 човека. Сред тях е и председателят на младежкото обединение в БСП Владимир Николов.