45 мастербокса цигари без бандерол и 11 мастербокса цигари, с изтекъл срок на валидност на бандеролите са иззели при акция служители на сектор „Борба с организираната престъпност", съобщават от ОД на МВР-Шумен.

Част от цигарите са открити в лек автомобил „Мерцедес", паркиран край Хиподрума в града. Колата е собственост на 37-годишния Румен К. от Шумен. От друг, паркиран в близост, лек автомобил "Рено" също са иззети цигари без бандерол.

Полицаите са извършили проверки в магазин, помещения и автомобили, собственост на шуменецът Румен К. и негови близки. Претърсени са били магазин на ул. "Цар Освободител" в града, автомобил "Мазда", паркиран на ул. "Цар Освободител", гараж на частен дом на ул. "Цар Иван Александър", стопански постройки в землището на квартал "Дивдядово" и лек автомобил "Ауди", паркиран на ул. "Калиакра.

По случая е образувано досъдебно производство за продажба и съхранение на акцизни стоки без бандерол. За подобно престъпление Наказателния кодекс предвижда лишаване от свобода до три години и глоба до 10-кратния размер на пазарната цена на продаваните стоки.