Организирана престъпна група, разпространявала наркотици в ж.к. "Младост" и "Дружба", е разкрита от столичните криминалисти.

С постановление на СГП тарторът, двама от най-приближените му сътрудници и още двама членове на групата остават в ареста за 72 часа, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Служителите на "Криминална полиция" в СДВР работели по сигнал, получен в края на февруари месец, че група лица разпространявала в района на "Младост" и "Дружба" марихуана, амфетамин и кокаин.

Криминалистите установили, че в региона действала престъпна група, в която имало строго определени функции и йерархия. Тарторът на деветчленната група организирал и координирал всяка стъпка на своите подчинени.

Най-приближеният сред тях бил основен снабдител на дилърите и събирал парите от оборота, друг държал склада, в който се съхранявала дрогата, трети отговарял за телефонните поръчки, следвали и разпространителите.

Престъпната група имала силова бригада за налагане на контрол в района за наркоразпространението.

Постепенно столичните криминалисти идентифицирали членовете.

Организаторът е 34-годишният А.М.- Сандо циганина, който се представял с псевдонима Виктор. Той ползвал два автомобила - "БМВ" и "Алфа Ромео".

Криминалистите изчакали събирането на част от групата в офис в сграда на бул. "Св. Климент Охридски" и на място задържали тартора, телефонния посредник Й.С. на 26 г. по прякор Магарето, заедно с охранителите - А.К.(34 г.), С.Т. (27 г.)- Стани, П.П. (20 г.) - Зъбчето или Лари, и Д.С. (23 г.).

Близо до офиса белезниците щракнали и на ръцете на дилърката за "Младост" 26-годишната Лила, която имала среща с боса си.

В момент на покупко-продажба на марихуана е задържан и 26-годишният Н.К. - Дебелия, най-близкият авер на тартора на групата. При претърсване на колата му "Опела Астра" полицаите открили пет пакетчета с марихуана и бучка амфетамин.

Малко по-късно в полицейския капан попаднал и склададжията М.П. на 22 г.. При извършените претърсвания са открити множество мобилни телефони, компютърни конфигурации и документи.

След 24-часовото им задържане, с постановление на прокуратурата в ареста за 72 часа остават организаторът -А.М., аверът му Н.К., Й.С., който събирал поръчките за наркотици по телефона и двамата охранители - С.Т. и П.П.