Джесика Алба призна, че е подбирала предишните си роли водейки се от това колко е комерсиален проекта и съответно какво заплащане ще получи за това.

Актрисата, участвала в хитови продукции като "Фантастичната четворка" и "Син Сити" сега е решила да промени посоката на кариерата си и да се захване с роля, която не би изиграла преди раждането на дъщеря си през 2008 г.

"Откакто имам повече време да помисля реших, че ако ще си изкарвам прехраната с това, трябва да имам добри продуценти, добри герои и да правя неща, които не винаги са ми угодни", заяви тя.

"Искам да правя неща, от които се страхувам, защото усещам, че изборите ми преди са били мотивирани от комерсиалното на продукциите. Правех всичко възможно, за да създам база от аудитория, на всякакви територии, за да се чувствам на мястото си."

Един такъв филм е новият проект на Робърт Родригез "Мачете", в който участие ще вземе и Алба. Тя описва лентата като "олд скуул".

"Изглежда много зъл! Нещо от сорта на да се завърнеш към стария Робърт... "От здрач до зори", "Десперадо". Много е хитро и готино. Аз играя близначки", споделя актрисата.

"Мачете" трябва да се появи по кината тази година, а в него още участват мацки като Мишел Родригез и Линдзи Лоън.