Нашата малка  съгражданка Любомира Вушева получи първа награда на Националния конкурс за млади изпълнители на популярна песен "Звездици за Лора" в Свищов. Той се проведе на 17 и 18 април в най-старото читалище в България "Еленка и Кирил Д. Аврамови" и бе в два тура.

Ненавършилото 9 години талантливо момиче победи в категорията от 7 до 10 години, в която участваха 32 деца. След първия тур в събота останаха 18, а призьорите бяха определени вчера, когато се проведе и гала-концертът. Любомира се представи с две песни - българския евъргрийн "Топъл дъжд" на Силвия Кацарова и оценената високо на Евровизия композиция "Вода" на Елица и Стунджи. И тази година председател на журито бе нашата изтъкната изпълнителка Маргарита Хранова.


Конкурсът "Звездици за Лора" е посветен на загиналата през 2004 година в река Лим талантлива млада изпълнителка Лора Николова.Той се провежда за шеста поредна година и негов главен инициатор и организатор е бащата на малката Лора - Илиян Николов, който връчи възпоменателен медал на всеки един от участниците. Впрочем самият певчески конкурс е част от по-мащабна проява, наречена Ангелите от Лим, която включва конкурс за рисунки, литературен конкурс, състезание "Опознай интелекта си" и математическо състезание, лекоатлетически крос и футболен турнир.

Това е поредната награда за Любомира Вушева от конкурсите, в които участва през последните две години. След месец и предстои участие на подобна проява в Пазарджик.