На Националния конкурс за млади изпълнители на популярна музика "Звездици за Лора" в Свищов талантливата певица от Ботевград Любомира Вушева спечели първа награда. За първи път тя  участва  в по-горната възрастова категория - от 13 до 15 години, в която имаше 29 изпълнители от цялата страна.
Според регламента конкурсът бе в два тура. В първия едната песен на всеки участник трябваше да бъде българска, а другата - по избор. Любомира изпя написаната специално за нея  "Моята птица" с композитор Дани Милев и по текст на вокалния й педагог Виолета Цолова. Чуждестранната песен бе на една от любимите й изпълнителки - Анастейша, която Любомира само преди дни имаше възможност да види на живо при гастрола й в България.
Това бе 11-тото издание на фестивала, създаден в памет на талантливата певица от Свищов Лора Николова, която преди 11 години загина заедно с още няколко нейни съученици при трагедията в река Лим. Инициатор на конкурса е бащата на Лора.
И тази година председател на журито бе Маргарита Хранова, в състава му личаха имената на Мими Иванова, Дарина Генова и композитора Андрей Дреников. То определи единодушно първата награда за Любомира Вушева в нейната категория.


Това е четвърти приз на 13-годишната ботевградчанка при петте й участия на "Звездици за Лора".