12-годишната наша съгражданка Любомира Вушева получи поредното международно признание за своя талант. Този път тя впечатли журито в Москва, като спечели втора награда на 11-тото издание на големия конкурс "Открита планета - открита Европа".


В проявата в столицата на Русия, проведена от 27 март до 1 април, взеха участие над 2000 млади певци в различни жанрове, инструменталисти, танцьори и художници както от цялата Руска федерация, така и от много други държави от Европа.


Любомира Вушева бе отличена с приза във възрастовата група от 9 до 12 години в раздела Естраден вокал - соло. В конкурсната програма в Москва 12-годишната ботевградчанка участва с две песни. Там тя бе придружавана от цялото си семейство и имаше възможност да разгледа някои от големите забележителности на руската столица, сред които и прочутата Третяковска галерия. Всички участници във фестивала-конкурс за детско и юношеско художествено творчество изпратиха писмо до президента на Руската федерация Владимир Путин.


В Москва Любомира Вушева получи и друго признание. С изявите си тя впечатли организаторите на престижния конкурс за млади попизпълнители в Рига и получи покана да участва в тазгодишното му издание, което ще се проведе от 4 до 8 декември.


А само седмица след завръщането си от руската столица тя спечели първото място на конкурса в Свищов. Той се нарича "Звездици за Лора" - едно от децата, които загинаха трагично край река Лим. В памет на своята дъщеря, която е била отлична певица, нейният баща Илиян Николов вече десета година организира този конкурс-мемориал