След като съобщихме за резултатите от жребия за Купата на България по футбол, качваме този материал, който вероятно ще предизвика интереса не само на феновете на Чавдар Етрополе.
Напомняме, че Черноморец Поморие - Калиакра, Чавдар (Етрополе) - Берое са двойките за полуфиналите в турнира.
Двубоите са на 28 април, а финалът трябва да се проведе на 5 май, но все още не е сигурно дали това ще е неговата точно дата. Тепърва ще стане ясно и кой ще е стадионът, на който ще се играе финалът.
В Чавдар въобще не се страхуват от сблъсъка с Берое в ½-финалите за Купата и даже мислят за участие в Европа. След като тимът от малкия балкански град отстрани Славия, сега се е прицелил да вземе скалпа и на фаворита Берое.
В Етрополе вече сериозно са се заели да работят, като спортно-техническият директор Спас Джевизов и президентът Емил Димитров са задвижили делата с получаване на лиценз.
От Чавдар са се свързали с УЕФА за получаване на лиценз за Европа. От клуба внимателно са се запознали с условията и изискванията на футболната централа.
Проблемът със стадиона също е решен, като Чавдар и Литекс са подписали договор за наемане на терена на ловчанлии от втородивизионния тим.
От Берое пък останаха доволни след изтеглянето на етрополския тим.
„Добър жребий, трябва да победим, за да отидем на финала", заявиха представителите на Берое след тегления днес жребий за ½-финалите в турнира за Купата на България.
Старозагорци потриха доволно ръце, че отборът на Чавдар им се е паднал за съперник.
„Всеки отбор, който е стигнал до тук има шанс. Това не е случайно. Единственото ни притеснение е стадиона на Чавдар. Той не е в особено добро състояние, поне така бяхме чули. Трибуните им също не са в добро състояние, а от Стара Загора ще пътуват доста фенове", добавиха още от Берое.
Източник: BNews.bg