В началото на май 2010 г. Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий, съвместно с Църковно-историческия и архивен институт в София ще организират национална изложба, посветена на писмените паметници от Етрополската книжовна школа от XVII век. Откриването  е на 11 май т.г. и ще бъде придружена от национална конференция под надслов "Етрополската книжовна школа и културният живот през XVII в българските земи". Конференцията ще се проведе от 19 до 21 май 2010 в Заседателната зала на НБКМ.
Организаторите отправят покана до потенциални участници за представяне на доклад (до 15 минути) или съобщение (до 10 минути). Материалите от конференцията ще бъдат издадени в сборник до края на годината.
Заявки за участие се приемат до 31 март 2010 на адреси e.musakova@nationallibrary.bg и eluzbg@yahoo.com. Е-мейл-адресите са защитени от спам ботове.
За допълнителна информация можете да се обърнете към ст.н.с. д-р Хр. Темелски - Дир на Църковно-ист. и арх. инст. при БП; ст. н. с. д-р Елисавета Мусакова и ст. н. с. д-р Елена Узунова, отдел "Ръкописи и старопечатни книги" - НБКМ, тел. 9882811, вътр. 391