Над 30 ретро коли – западно и соц производство, от цялата страна участват в националния парад, който се провежда днес в Ботевград. Сред тях голям интерес предизвикват: „Чайка” от 1984 г, „Волга” - 1987 г., „Крайслер” - 1934 г., „БМВ” – 1958 г., „Мерцедес Бенц” – 1966 г., „Форд” – 1971 г., „Фолксваген” – 1971 г.  
Парадът откри адв.Генчо Запорожанов, секретар на Автомобилен ретро клуб – Ботевград, който е организатор на проявата. „Старите возила са атрактивни със своя уникален дизайн, естетическа красота и история. Целта на ретро парада е да провокира любопитството на младите и носталгията на по-възрастните”, каза той пред многобройната публика. Председателят на клуба Пламен Стефанов също приветства участниците. Той подчерта, че ретро возилата са идеално поддържани и всяко едно от тях е в движение.
Зам.-кметът на общината Краси Андреев поднесе поздравление от името на кмета Георги Георгиев. „Ретро парад на автомобили от национален мащаб може да бъде перфектно организиран и в по-малките градове. Днешното събитие е доказателство за това", изтъкна Андреев.
Ретро парадът продължи с представяне на возилата от техните собственици.