За осма поредна година Ботевград е домакин на автомобилен ретро парад. Събитието се провежда днес на обичайното място - пред спортна зала "Георги Христов". До 11 часа записаните за участие ретро возила бяха 35 на брой.


Парадът започна с изпълнения на младежки духов оркестър с диригент Константин Гайдарски и мажоретен състав под ръководството на Иванка Христова. 


Участниците и гостите бяха приветствани от Пламен Стефанов, председател на Автомобилен ретро клуб Ботевград - главен организатор на парада. Той поздрави присъстващите и припомни програмата на събитието, която представяме на Вашето внимание:


10:40 – 13:00 ч. - Разглеждане на автомобилите от посетителите и представяне на моторните превозни средства от техните собственици по реда на подреждането им.

- Създаване на комисия, която след оглед на регистрираните МПС-та ще класират по три автомобила в следните категории:

- произведени до 1960 г.               

- произведени до 1970 г.

- произведени до 1980 г.

- произведени до 1990 г.

Комисията ще направи  класация по критериите: запазен в най-автентичен вид, най-добре реставриран, най-стилен тунинг и др.

За първи път журито ще класира и награди трите най-добри мотоциклета.

И тази година се организира „Награда на публиката“. Всеки посетител ще може да попълни талон, в който да напише, според своите разбирания и вкус, кой от представените автомобили е „Номер 1“. Автомобилът, събрал най-много гласове, ще получи купа, а за трима посетители, попълнили талони, ще има награди. Те ще бъдат определени чрез теглене на жребий.

13:00 – 13:30 ч. - Обявяване класацията на Комисията за най-добре представилите се автомобили и награждаване с купи, медали и грамоти. Обявява се и автомобила „Номер 1“, според публиката и се връчват наградите на тримата късметлии.