Времето в планините е облачно, мъгливо, ветровито с кратки превалявания от сняг, съобщи за Дарик дежурният в Планинската спасителна служба Запрян Хорозов.

На Витоша снежната покривка е от 80 до 150 см. Работи ветровалът и пистите в района на Алеко. В сутрешните часове температурите са били от минус 8 до минус 14. Условията за туризъм са лоши.

Снежната покривка на Рила е от 50 до 190 см. Работи курортът Боровец и пистата на Седемте езера. Условията за туризъм са лоши.

На Пирин снежната покривка е от 50 до 210 см, за хижа Безбог. Курортът Банско работи, ски могат да се карат и в района на хижа Безбог над Добринище. Температурите са от минус 5 до минус 12 градуса. Условията за туризъм са лоши.

В Родопите снежната покривка в курорта Пампорово е около 50 см. Курортът все още не работи. Температурите варират от минус 5 до минус 8 градуса.

Снежната покривка на Стара планина е от 50 до 130 см. Ски могат да се карат в района на хижа Ком, хижа Узана и хижа Здравец. Температурите са от минус 3 до минус 12 градуса. Условията за туризъм са лоши.

По високите части на планините има опасност от лавини, както и от измръзване. От Планинската спасителна служба препоръчват карането на ски да става само в обозначените места.

За повече информация денонощният телефон на Планинската спасителна служба е: 963 2000, а за клиенти на МТел: 1471.