Основен фактор във всяка диета е размерът и хранителността на продукта т.е. неговата способност да утолява глада. Ако сте се уморили от зеленчуците, рибата и месото, ето как можете да си разнообразите менюто:

1. Супите са превъзходна съставна част от основното хранене, но могат да се употребяват и когато ви се иска просто да похапнете. Обърнете внимание на пилешките, зеленчуковите бульони и на доматените супи.

2. Натуралният шоколад съдържа полезните за сърдечно-съдовата система манган и флавоноиди, които притежават ясно изразено антиоксидантно действие. Натуралният шоколад влияе позитивно върху работата на мозъка, но трябва да се употребява в умерени количества, за да не навреди на фигурата.

3. Кашкавалът отсъства от повечето диети поради факта, че съдържа много мазнини. Не трябва да се забравя обаче, че той е добър източник на белтъчини. За да го употребяваме, без да вредим на фигурата си, той може да се комбинира с ябълка – така организмът ще получи всичко, от което се нуждае.

4. Говеждото месо съдържа белтъчини и много минерали, сред които и желязо. Освен това то не е мазно. Главното правило е да се комбинира не с макарони или картофи, а с други зеленчуци.

5. Нарът може да бъде определен като плод №1 в борбата със свободните радикали, а освен това има много приятен вкус. Може да се употребява и под формата на сок.

6. Физалис. Това растение е роднина на известните ни домати, но е много по-малко по размер, има жълто-зелен цвят и притежава кисел вкус и особен аромат. Може да се добавя към салати или да се яде отделно. От него варят и сладко.

7 и 8. Орехите и различните видове семена утоляват глада. Те са богати не само на белтъчини, но и на мазнини, затова трябва да се употребяват по около 1/3 чаша 4 пъти седмично или в по-малко количество, но по-често. Подходящи са както лещниците, така и семената на тиквата и слънчогледа.