звестно е, че здравословното хранене, богато с хранителни минерали влияе благоприятно върху целия организъм. Особено след като приключат зимните месеци е характерно усещането на отпадналост, дори депресия. Не се подвеждайте обаче да похапвате повече сладко или мазно, защото това няма да ви помогне. 


Ето няколко храни, които подсилват организма и ще ви помогнат срещу чувството на пролетна умора:


Житните зърнени храни - Те са идеални за закуска. Най-добре е да се варят с мляко, а не с вода. Тези храни намаляват захарта в кръвта.


Спанак - Този зеленчук е голям източник на желязо, калций и витамин А и С. Той е отлична храна за костите и мозъка.


Сьомга - Съдържа Омега 3 мазнини и предотвратява риска от сърдечни заболявания; Действа върху настроението и предотвратява загубата на памет.


Киселото мляко - То е голям източник на протеини.


Цитрусови плодове, както и боровинки - Този плодове изобилстват с витамин C, минерали и антиоксиданти. Помагат в изострянето на паметта, а за боровинката се твърди, че може да предотврати и някой видове рак.


Авокадо - Това е единственият плод, който има мазнини намаляващи високото ниво на лошия холестерол. Той е източник на влакна, съдържа витамин Е, за който учените смятат, че помага при предотвратяване на рака. 


Ако спазвате пости консумирайте боб, а ако не хапвайте пуешко и пилешко месо, по-рядко телешко и свинско. Приготвяйте месото на скара и го съчетавайте с хубави салати.


Не забравяйте да пиете много вода.