Днес и утре в Ботевград ще се проведе последният зонален турнир за момчета до 14 години, в който ще станат известни имената на последните два отбора за финалния турнир от 11 до 17 юни. За тези две места ще спорят 5 отбора - Балкан, Сити Юнивърсити, Левски, Делфин Бургас и Светкавица Търговище.

Момчетата на Балкан с треньор Николай Пеев днес ще имат три мача. Първият от 10.00 ч. е регионалното дерби с правешкия Сити Юнивърсити, в следобедната програма Балкан ще играе със Свекавица Търговище от 15.15 ч. Вторият мач на Сити Юнивърсити е от 13.30 ч. с Левски.

В програмата за втория ден - 11 май, Балкан играе с Левски от 11.45 ч., а от 15.15 ч. е последният му мач с Делфин Бургас.

За финалния турнир вече се класираха първите 4 отбора от първенството на А група - Доростол Силистра, Евроинс Черно море,, БУБА баскетбол и Рилски спортист. В тази надпревара, в която взеха участие 8 отбора, Балкан остана на последното място.

От останалите два зонални турнира право на участие във финалите придобиха Овергаз, Лукойл Академик, Славия, Тунджа Ямбол, Шумен и Шампион 2006.