Славия загуби от Локомотив (Пд) у дома. Знаеше се. Венци Стефанов не пожела белите в евротурнирите. Предсказахме го. Просто за този отбор целта не е Европа. Затова и не се е появявал там този век. Няма и да се появи скоро, защото няма морал. Старата госпожа на "А" група дори и на преклонна възраст продължава да проституира. Даже днес, когато на Литекс не му трябваше, Локо (Сф) не знае как, а Левски и ЦСКА просто нямат пари за нерегламентирани връзки, Славия пак намери начин да остане в занаята - стана поредната знаменитост в леглото на Коко Динев. Осеменителят на Пайнер постави в трудно положение белите и само аборт, но в мисленето на този клуб, може да го спаси да не е един ден там, където сега се гърчи Ботев (Пловдив).


Дори на добрия стар чичо Венци му писна от самия него и просто не дойде на стадиона. И той, колкото и да е комбинативен, взе да се изтощава. Дори мъдростта да струи от всяка твоя пора, всичко си има предел.

Затова в неделя Славия просто си разтвори краката. Безсрамно, гадно, унизително. Даже онези на магистралите го правят с по-голямо достойнство, ако се вярва на разказите на турските тираджии. Преди поне беше интересно. Я Славия ще влезе в последния момент в плейофната шестица, като победи Спартак в Плевен, а Вили Вуцов напусне със скандал града край Кайлъка. Я ще падне на терена от Спартак (Вн), но ще вземе въпреки това трите точки, защото Ишков нарочно е пуснал нередовен футболист. Я ще има някакъв друг съспенс, който да направи порното малко по-художествено. Сега обаче нищо, ако не броим читалищното театро в Бургас, когато всички разбраха защо белите си изкарват картони като гламави. Да, след него Венци Стефанов се сджавка нещо с Атанас Узунов, колкото да потвърди, че когато той боботи, газовете не са от зрял боб, а просто тътенът предвещава нещо вулгарно. Девалвацията в режисурата на "бялото" порно говори за девалвация и на най-старата професия.
Дори и с намалена тарифа покрай кризата белите намериха начин, както всяка година по това време, да покажат, че си остават леката жена на "А" група. И чудо голямо, че ген. Василев пак ще каже, че доказателства ням.


Едва ли и ще ги намери и в "магазина", където той и Венци Стефанов си купуват пурите. Лошото е друго - тези пури подпалиха чергата на българския футбол в един сезон, в който поне морал имаше. Показаха го големите, тези, които доскоро корумпираха средата, в която живеят. Оказа се обаче, че малките като Славия не могат да избягат от тази среда. А това вече е страшно.


След зимната подготовка предрекох тук, че Славия играе футбол за евротурнирите. И единствените, които могат да не допуснат до тях белите, са Венцеслав Стефанов и Велислав Вуцов. Направиха го по най-ахмашкия начин. Вили е по-кадърен като телевизионен водещ. На треньорското място, където и да стъпи, той е бедствие. След него и фамилията му Спартак (Пл) просто изчезна.


Същата нерадостна съдба имаше и Марек. Сега наред е Славия. Когато цял сезон си анатемосвал съдии и съперници, когато си обещавал, че ще мечтаеш до последно за нещо и ще се бориш със зъби и нокти за това нещо, ако си поне малко истински мъж, ще излезеш и ще кажеш какво се случи в неделя на Овча купел. Или поне ще си хвърлиш оставката, както стана в Плевен. Не, Вили го няма никакъв. Сега размахва някакъв списък на играчи за гонене. Този списък трябва да започва с него и да завършва с него. Иначе Славия не го чака нищо добро като футболен клуб. Тази година падна от Чавдар (Етрополе) в най-важния си мач за сезона, догодина ще отпадне от Ужас (Зетьово) за ужас на агитката, която се топи със скоростта, с която расте овалът на Вили Вуцов.


С абдикацията в 1/4-финала за купата, с порнографиите през сезона Славия показа, че за белите евротурнирите са мачовете като този с Локомотив (Пд). В тях дори без да минаваш Калотина, печелиш много повече, отколкото като губиш в Лига Европа. Сега си спомням, че "бялата" проституция в "А" група започна тогава, когато Венци Стефанов свали паметната плоча на Стоян Коцев когато оскверни иконата Кано. Човекът, който изведе Славия до последната титла. Но и нещо друго - беше последният, който поне малко съхраняваше на Овча купел духа на онази добра стара Славия, която България харесваше. Изгониха го. Както изгониха и Андрей Желязков, и Чавдар Цветков. Когато скверниш иконите в една църква, Господ те наказа. Белите го изпитаха на гърба си. Някой там горе им отреди нерадостната съдба на куртизанка. Съдба, от която, както се видя в неделя, бягане няма.

ВЛАДИМИР ЗАРКОВ

sportline.bg