Пет села в Монтанско са без ток заради скъсан далекопровод, съобщиха от "Гражданска защита". Авария при село Медковец, център на едноименната община, е оставила на тъмно тази нощ десет села в общините Медковец и Расово. В пет от населените места електрозахранването е възстановено. Все още няма ток в Медковец, Расово, Аспарухово, Дългоделци и Долно Церовене.

В Плевенско е затворен за движение пътят между селищата Въбел, Любеново и Лозица в община Никопол, съобщи регионалният говорител на МВР в областния град. Всички останали пътища в региона са проходими при зимни условия. Снежната покривка в района е между 12 и 22 сантиметра, а температурите са отрицателни - около минус 2 градуса.

В цялата Габровска област вали обилен сняг. Пътищата се почистват и опесъчават температурата в градовете е минус 4 градуса. Няма затворени пътища и населени места без ток.

През прохода Шипка преминават всички автомобили без товарните с ремаркета и полуремаркета. Тежкотоварните автомобили се пренасочват през прохода Хаинбоаз, уточниха от дежурната част на пътно управление. Температурата на прохода е минус 5 градуса, снежната покривка надхвърля 50 сантиметра.

Снежната покривка във Видинска област е 7 сантиметра, продължава да вали на територията на региона. Всички пътища в областта са проходими, но поради силния източен вятър на места се образуват преспи, съобщи дежурният в Областно пътно управление. Два товарни автомобила са закъсали при село Арчар, община Димово, но пътят не е затворен.

15 см е снежната покривка в планинската част на Сливен. Пътищата са проходими при зимни условия. Мъглата е с видимост 10-15 метра, съобщи за Дарик началникът на Планинска спасителна служба към БЧК Атанас Кошничаров. Само с вериги трябва да се движат автомобилите по пътищата в Сливенския Балкан. Ограничено е движението на автомобили с ремаркета и полуремаркета по пътя Сливен-Ичера и Сливен-Стара река. По пътя към Стара река е забранено и движението на товарни автомобили с тегло над 10 тона. В града пътните артерии са мокри и хлъзгави.