Отборът на „GRINDERS”, който завърши на 5-то място в редовния сезон, спечели среща № 1 ( 72:68 ) от полуфиналната серия в плейофите на САБЛ, срещу водача в редовния сезон - отбора на „БАЛКАН” Ботевград.
Водени от Иван Гавалюгов (14 т., 5 ас., 8 гр.) настоящите шампиони се завърнаха в мача след като губеха с 15 т. и в самия край на срещата имаха шанс да спечелят двубоя след добри изяви на Христо Гергов (16 т., 10 бор.) и Веселин Тодоров (14 т.), но победата бе за  отбора, който показа по-добра игра в подкошието (44 т.).

 Състезателите на Грайндърс доминираха при борбите и реализираха добри взаимодействия, като реализираха цели 14 бързи атаки и зарадваха феновете, който бяха дошли да ги  подкрепят. За победителите, като най-полезни се отличиха с „дабъл-дабъл” Тони Илиев (12 т., 10 ас.)  и  Димитър Талов ( 12 т., 14 бор.) с коефицент 27. 18 точки добави Кристиян Райчев.


В другия полуфинал на 13.05.2010 г. (четвъртък) от 21 ч в баскетболната зала на НСА  се изпрвят един срещу друг отборите на “NIKE”(2) и „Политехника”(3) в първа среща от плейофа.

Двойките ще изиграят по още едина среща  през следващата седмица преди да се определят финалистите. Продължава отбора, който е спечелил два мача или един мач , но с по голяма разлика от колкото е загубил.