Премиерът Бойко Борисов ще бъде патрон на първия международен професионален голф шампионат, който ще се организира в Правец през октомври 2011 г. Това съобщи правителствената информационна служба.

Предложението към премиера бе отправено от изпълнителния директор на Европейската организация на Професионалните голф асоциации Иън Рендъл по време на среща в Министерския съвет. На разговора присъстваха също и главният изпълнителен директор на "Бремер Голф" АД - компанията, менажираща Голф клуб "Правец" - Киит Хаслам и Лъчезар Тодоров, изпълнителен директор на "Тера Тур Сервиз" ЕООД, която е собственик на клуба.

По време на разговора беше обсъдено развитието на голф туризма в България и възможността за превръщането на България в предпочитана от европейците туристическа дестинация за този вид спорт, информира пресслужбата на кабинета.

"Радвам се, че сте тук, в нашата страна. Очаквам с нетърпение това състезание, защото вярвам, че най-добрата реклама за България е провеждането на подобни шампионати. Убеден съм, че това ще допринесе за развитието на туризма у нас", е заявил Борисов.