Сръбкиня, пътуваща във влака Белград-София, е задържана вчера сутринта след проверка от Регионална дирекция "Гранична полиция" - Драгоман.

В багажа й са били открити 99 кутии цигари от различни марки без акцизен бандерол. По указание на дежурния прокурор срещу нея ще бъде образувано досъдебно производство.

В тавана на друго купе и в личния багаж на четирима пътници в същия влак са намерени укрити 68 кутии цигари от различни марки, без бандерол. На нарушителите са съставени актове за митническо нарушение.

Преди два дни на ГКПП - Оряхово е извършена проверка на влизащите в страната товарни автомобили "Мерцедес" и "Даф" с българска регистрация.

При проверката са открити - неописани в съпровождащите товара документи - 25 кашона с по 24 бутилки бира, китайско производство и над 6 600 чифта мъжки обувки. Стоката и товарните автомобили са задържани на пункта.

На ГКПП - Калотина, по искане на Гранична полиция, е извършена щателна митническа проверка на турски гражданин, влизащ от Сърбия. При проверката са намерени недекларирани 30 000 евро.

Съставен е акт за митническо нарушение, банкнотите са иззети. Турският гражданин е задържан. По случая е уведомена районната прокуратура в Сливница.