Австралийска ресторантьорка, на която й писнало от остатъците от храната в чинията, оставяни от посетителите на ресторанта й, наредила на клиентите си да изяждат всичко в чиниите си, като в противен случай трябвало да платят глоба и да не се връщат.

Главната готвачка на 30-местния ресторант Wafu в предградието на Сидни Съри Хилс Юкако Ичикава въвела 30% отстъпка от цената за клиентите, които изяждали всичката храна, която поръчали.

"За да имаме сигурно бъдеще, изискваме малко повече от нашите гости, отколкото другите ресторанти", казва тя.

Списъкът с политиките на ресторанта, закачен на входната му врата, включва и изяждането на всичката поръчана храна, която е органична и не включва глутен, млечни продукти, захар и яйцa, съобщава БГНЕС.

Готвачката и персоналът на заведението казват на клиентите, които не омитат чиниите си, следващия път да изберат друг ресторант.

"Изяждането на храната изисква всичко да бъде изядено без резенчетата лимон, гарито (маринован джинджифил) и уасабито (вид японска горчица). Моля, забележете също така, че зеленчуците и салатата по края не са за украса, те също са част от порцията", допълва Ичикава.