„Умни" дрехи могат в скоро време да помогнат на техните собственици да се справят със стреса в ежедневието. В момента се работи върху прототип , които ще следи за честотата на сърдечни пулс и психологическото състояние на индивида.

Дрехите са свързани с база-данни, чрез която ще могат да „разберат" емоционалното състояние на собственика си. Дрехите предлагат дор и песни, текстове, картини, които са специално разработени, за да намаляват стреса, съобщават откривателите.

Първоначално, облеклата са били предназначени за сценични изпълнения. Изработени са от специален плат, с вградени множество рецептори. По този начин те могат да проверяват редица медински показатели, на тези които ги носят.

Данните постоянно се събират в паметта на дрехата, след това се изпращат до сървъра с данни, които сравнява резултатите и определя състоянието на индивида. Когато „умните" дрехи установят, че собственика им е в лошо настроение, тогава моментално се изпращат данни до сървъра, а той изпраща различния мултимедия.

Платът е с вградени LED дисплеи, които показват дадено изображение, когато е необходимо, а слушалките са вградени в яката. Дрехата позволява и в нея да бъдат съхранявани послания от близки или пък техни снимки.