"Не искам да плащам дрехите на любовника на Вихра", изцепи се разгневеният Иван пред Мартин Карбовски. Той обвини отчаяната съпруга в лъжа и се закани, че ще се бори докрай за дъщеря си. Иван отрече слуха, че любовницата му Ирина е бременна. Опосумът разкри, че Вихра е разбила семейството на режисьора Милан Кузов, който бил беден като църковна мишка.
Сумата 270 лв., която съдът определя да изплаща тв водещият Иван Христов, е за майката на детето, не за дъщеричката на тв водещия Иван Христов.

"Всички, които ме познават и са нормални знаят, че един баща, който обича дъщеря си, няма да лиши това дете от нищо. Никога не съм лишавал майката на детето ми от нищо, нито родителите й. Няма и да лиша детето си от нищо. Ето защо сумата 270 лв. е наказание за майката на детето ми", каза той в предаването "Карбовски: Директно" по Нова телевизия.

Той допълни, че се извинява на всички нормални хора, които живеят нормалния си интелигентен живот и са принудени да слушат семейните му проблеми. "Извинявам се времето, през което се занимавате с мен, както и за целия цирк, който майката на детето ми организира през последните 6 месеца". Той обеща да бъде пълноценен баща на дъщеря си и фразата "Не без дъщеря ми" е изключително точна за неговия случай.

Иван подчерта, че майката на детето му се държи изключително нагло и арогантно. "В опита си да ме нарани мен, защото не можа да преглътне моята честност - когато разбра, че не я обичам, прояви себе си като един изключително лицемерен човек. По пътя да нарани бащата, тя се опитва да смаже детето. С копието, с което иска да наръга мен, не вижда, че детето е пред това копие", добави той.

Вихра правела отвратителни изказвания, които едно дете не трябва да чува: "Татко ти ни напусна", "Татко ти има ново семейство, има нови хора, за които да се грижи". Тук, според Иван, се криела дълбоката жестокост на майката, която в безсилието си, е готова да жертва дори детето си. "Аз не напускам детето си, а само майка му. Защо тя трябва да му смазва психиката? Опитах се да направя споразумение, за да избегна цирка, не се получи", допълни той.

Иван разказа за едногодишния тормоз, на който е бил подложен - унижен и наказан от майката на детето си. Тя не позволявала те да се виждат за повече от 3-4 часа седмично. "Защо го прави това? Защо не иска да допусне едни прекрасни емоции в живота на това дете?!", пита риторично Иван.

Според него, "благодарение" на Вихра, цяла България останала с впечатлението, че той и новата му любима Ирина, са негодници, лъжци и манипулатори. "Ние обяснихме на всички, че сме заедно и се обичаме, нямаме паралелни връзки, не крием чувствата си. Постъпихме честно и към бившите си, и към близките си", подчерта Иван.