След  като изтекоха неизвестен брой снимки на бъдещото устройство на Apple, най-после Стив Джобс реши да го анонсира, преди да изтекат и характеристиките му.

iPhone 4 бе представен вчера на Международната конференция на разработчиците (World Wide Developers Conference).

Новият модел е с дебелина от 9.3мм., което го прави с 24% по-тънък от предшественика му,  и е обвит в корпус от закалена стомана, играещ ролята и на антена.

Дисплеят е от специално черно подсилено стъкло и ще осигурява с 4 пъти по-високо качество на изображенията, показвайки 326 пиксела на 2.5 см. - повече от това, което човешката ретина е способна да види.

Ядрото на iPhone 4 е чип A4 с процесор ARM, производство на компанията Samsung, а батерията му държи "чудовищно" много, твърдят от компанията

Това, според твърдението се равнява на 7 часа разговор през 3G, 6 часа сърфиране в Интернет през 3G, 10 часа браузване през Wi-Fi, 10 часа гледане на видео, 40 часа слушане на музика и 300 часа в режим на готовност.

Новото попълнение на Apple ще поддържа Micro-SIM формат, Wi-Fi и 3G и ще се предлага с флаш памет от 16GB или 32GB.

Смартфонът ще разполага и с втора камера отпред за провеждане на видеоразговори, а приложението iMovie ще позволява да монтирате и обработвате видеоматериали почти мигновено. Софтуерът обаче няма да е част от базовия пакет на устройството.

Официалната премиера на iPhone 4 ще е бъде на 24 юни, а що се отнася до цените - вариантът със 16GB ще се предлага за 199 долара, а този с 32GB - за 299 долара.