Полицията в Костинброд разби нарколаборатория за производство на синтетична дрога при специализирана полицейска операция за противодействие на наркоразпространението.

Късно снощи полицаите проверили четириетажна къща в града, обитавана от двамата братя  К.К. на 24 г. и В.В. на 26 г., съобщиха от пресцентъра на МВР.

В помещение на първия етаж е открит самоделен метален казан с капак, специално оборудван с изход и лула, предназначен за производство на синтетични наркотици. Взетите проби от уреда реагирали на синтетична дрога.

Открити били и пластмасова туба, за която се предполага, че съдържа оцетен анхидрид, както и 9 ампули и шише (0.500ml) с течен карамел, служещи като прекурсори.

Двамата братя са задържани с полицейска мярка за 24 часа. Te са криминално проявени.

К.К. е регистриран за кражба, 2 пъти за унищожаване и повреждане на имущество, хулиганство, нанасяне на средна телесна повреда. През 2007 г. е осъден за притежание на наркотици. Брат му - известен за кражби и шофиране в нетрезво състояние,  хулиганство.

Материалите по случая са докладвани на районната прокуратура в Костинброд. По случая е образувано е досъдебно производство.