На 12 и 13 юни, под патронажа на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, ще се проведат Единадесетите републикански състезания на Младежки противопожарни отряди “Млад огнеборец”. Съорганизатори на младежкото съревнование са Главна дирекция “Пожарна безопасност и спасяване” и министерствата на образованието, младежта и науката и на физическото възпитание и спорта.

Дните на младите огнеборци се провеждат с активната подкрепа на Българската федерация по пожароприложен спорт.
Тази година в надпреварата участие ще вземат близо 300 деца, разпределени в 28 младежки противопожарни отряда. Младите огнеборци ще се състезават по  дисциплини – “Бойно разгръщане на състезателна пътека” и “400 м щафетно бягане с препятствия”. В правилата за състезанието е залегнал международният правилник на CTIF (Международната асоциация на пожарните и спасителните служби), по който на всеки две години се провеждат международни младежки състезания по пожароприложен спорт. Победителите в републиканското състезание придобиват правото да представят страната ни в международни прояви на младежките противопожарни формирования.
Откриването на състезанията ще се състои на централната алея на к.к. „Албена” на 12 юни от 10 часа.

Софийска област ще бъде представена от отбора на ОУ “Васил Левски” – Правец, който завоюва първо място в областната надпревара. Припомняме, че тя се проведе на 19 май в Етрополе.