От 18.00 на 12 юни до 13.00 ч. на 13 юни се забраняват престоят и паркирането на превозни средства по ул. "Княз Алексъндър Първи" между площад "Княз Александър Първи" и ул. "Граф Игнатиев", ул. "Иван Денкоглу" между ул. "Граф Игнатиев" и ул. "Христо Белчев", ул. "Ангел Кънчев" между ул. "Солунска" и ул. "Иван Денкоглу", ул. "Солунска" между ул. "Ангел Кънчев" и ул. "Граф Игнатиев".

От 7.00 ч. на 13 юни до приключването на церемонията по откриването на паметника на Дж. Гарибалди се забраняват престоят и паркирането на превозни средства по моста пред Националния стадион и ул. "У. Гладстон" между ул. "Хан Крум" и пл. "Славейков".

От 11.00 ч. на 13 юни до приключването на церемонията по откриването на паметника на Дж. Гарибалди се забранява влизането на превозни средства в двете посоки по ул. "Княз Алексъндър Първи" между площад "Княз Александър Първи" и ул. "Граф Игнатиев", ул. "Иван Денкоглу" между ул. "Граф Игнатиев" и ул. "Христо Белчев", ул. "Ангел Кънчев" между ул. "Солунска" и ул. "Иван Денкоглу", ул. "Граф Игнатиев" между ул. "Солунска" и бул. "Витоша", както и по ул. "У. Гладстон" между ул. "Хан Крум" и пл. "Славейков".

От 9.00 ч. на 13 юни до приключването на церемонията трамваите по линия номер 12 ще се движат от кв. "Илиянци" до Съдебната палата.

От 11.00 ч. на 13 юни до приключването на церемонията ще се променят маршрутите на трамвайни линии с номера 10 и 18, като трамваите в участъка от ж.к. "Западен парк" и кв. "Орландовци" ще се движат до Съдебната палата, а мотрисите в участъка от ул. "Кораб планина" и Руското посолство - до пл. "Журналист".

От 9.00 ч. на 13 юни до приключването на церемонията се закрива двупосочно трамвайната спирка на пл. "Гарибалди".