Гана победи Сърбия с 1:0 в дебютния двубой от група "Д" на Мондила след гол от дузпа на Асамоа Гиан в 85-ата минута. Селекцията на Радомир Антич завърши  последния 1/4 час в числено намален състав, след като Лукович получи втори жълт картон в 74-ата минута. Сърбите разочароваха с представянето си, а ганайците удариха и две греди.

Никола Жигич и Марко Пантелич започнаха в атака за Сърбия, а Радомир Антич заложи на система 4-4-2 с Милош Красич и Милан Миланович по крилата. Африканците излязоха подредени в 4-2-3-1 с изнесен напред Асамоа Гиан.

Още в първите секунди Пантелич и Анан опитаха по един мощен удар от дистанция. В 15-ата минута, след продължителна многоходова атака на Гана, Асамоа стреля остро по земя, но ударът му бе блокиран от Лукович. Възпитниците на Милован Райевац, които са най-младият отбор на Мондиала, започнаха без никакви притеснения, въпреки отсъствието на голямата им звезда Майкъл Есиен, владееха повече топката и изглеждаха доста по-остри в атака в първите 20 минути. В 19-ата минута Асамоа проби добре по левия фланг, центрира в наказателното поле, където сантиметри не достигнаха на Менса да засече с глава. Сърбите опитаха да затруднят ганайците с две интересни изпълнения на пряк свободен удар, при първото от които Пантелич бе намерен в наказателното поле, но не успя да овладее топката, пропускайки първата добра възможност, а впоследствие Коларов стреля силно, но ударът му не бе достатъчно точен.

Пет минути след подновяването на играта Йованович излезе на добра позиция, но стреля много неточно. В 54-ата минута Видич изпусна Деде Айеу в наказателното поле, но ударът с глава на ганайския нападател не намери целта. В 58-ата минута Жигич пропусна по изключително комичен и нелеп начин най-сериозното положение, създадено от сърбите, след като от границата на малкото наказателно поле не можа да уцели удобната топка, центрирана към него от Пантелич. Веднага след това и ганайците създадоха най-чистото си положение до този момент, след като Асамоа Гиан  засече с глава едно центриране от ъглов удар, но ударът му срещна лявата греда на вратата, пазена от Стойкович.

В 74-ата минута сърбите останаха в числено намален състава, след като Лукович си изпроси нелеп втори жълт картон за задържане на противника. Въпреки това сърбите заиграха по-добре, именно след като останаха с човек по-малко, като десетина минути преди края създадоха една от най-добрите си атаки в мача, завършила с мощен удар на Милош Красич, спасен от Ричард Кингсън.


В 83-ата минута Кузманович сложи край на надеждите на Сърбия, след като направи абсурдна дузпа за очевидна игра с ръка след центриране на Стефан Апиа. Асамоа Гиан реализира хладнокръвно дузпата и даде аванс на своя отбор. В продължението на двубоя голмайсторът Гиан пропусна да увеличи преднината на ганайците, след като за втори път в този двубой уцели гредата.