Четири пъти е искана постоянна мярка задържане под стража за Юри Галев от 95-а година насам.

Това заяви главният секретар на МВР Калин Георгиев в предаването "На 4 очи" по Нова телевизия
Според него нелогично е този човек да се разминава с условни присъди.

Георгиев припомни, че през 2009 година по Галев е стреляно с автоматично оръжие.
„Надявам се, че няма да стигнем до момента, в който по него ще стрелят с гранатомет или ще вадят танк", посочи главния секретар на МВР.

Припомняме, рано тази сутрин по боса на "Рилски спортист" бе стреляно с автомат Калашников, при което Галев е с пет огнестрелни рани и с опасност за живота в "Пирогов".

Заради това, че хора като Галев се разминават с осъдителните присъди според Калин Георгиев отива нахалос трудът на полицаите. Той спести критиките си към съдебната система, но даде ясен сигнал, че не одобрява някои съдебни решения.

Обещал съм на моя министър каквото мисля да го казвам на него, посочи още Георгиев.

Главният секретар уточни, че в момента се работи по четири основни версии за стрелбата по Галев. Георгиев обеща да направи всичко възможно или невъзможно да бъде разкрит стрелецът.

Събрани са много доказателства и са проведени редица разпити. Работи се активно с криминалния контингент, каза още Калин Георгиев.

Във връзка с финансовата криза престъпността е нараснала - с 4.8% а общата престъпност в сравнение с миналата година, а престъпленията срещу собствеността са скочили с 12.4%.
Калин Георгиев обаче смята, че все още пикът на престъпността не е достигнат.

Според главния секретар на МВР нелогично е по делото срещу Маргините да има осъдени за учсатие в в организирана престъпна група, а тази група да няма доказани лидери.
Георгиев изрази надеждата подобни присъди да не бъдат прочетени и по делата срещу Октопода и Наглите.
„Не бих искал да мисля, че може да имаме пробиви там", посочи Георгиев.

По думите му ДАНС, МВР и прокуратурата говорят в момента на един език. Той изрази несъгласие с някои позиции, че България се превръща в полицейска държава. „Да не бъркаме подредената държава с полицейска държава", призова Калин