Психодрамата във френския национален отбор взе и първата си жертва - звездата на отбора Франк Рибери. Полузащитникът на Байерн, чиито нерви не издържаха, даде телевизионно интервю, в което с разтреперан глас каза, че слуховете за конфликт с Йоан Гуркюф не са верни.

И докато Доменек в интервю за tF1 говореше за възможността Франция да се възроди, Рибери, който в продължение на седмици не говореше с журналисти, бе развълнуван и почти готов да избухне в сълзи:

"Четох, че имам проблем с Гуркюф, каза той с разтреперан глас. - Това е лъжа. Аз бях първият, който отиде и говори с него, защото отборът се нуждае от него. От два-три дни преживяваме труден момент. Ние играчите, страната, всички ние страдаме. Отборът се разпада, Франция страда. Искам да кажа - наистина ми е тежко. Не мога, това не е футбол", каза почти в транс звездата на "петлите".

След това Рибери се върна на темата за "предателя", който според играча е разказал тайните от съблекалнята пред репортери на "Екип".

"Предателят разкри твърде много неща, които широката публика не трябва да знае. Ще му търсим сметка, когато разберем кой е".

Накрая, почти през сълзи, Рибери поиска "прошка" от целия френския народ за играта на световното, която не е такава, каквато всички са очаквали.