Аржентина и Южна Корея се класираха за осминафиналите на световното първенство. Момчетата на Диего Марадона победиха Гърция с 2:0 и оглавиха група “В” с 9 точки. Южна Корея направи 2:2 с Нигерия и завърши на второто място с 4 точки. Отпадат Гърция с 3 точки и Нигерия с 1 точка.

На осминафиналите Аржентина ще играе с Мексико, а Южна Корея ще се изправи срещу победителя от група “А”.

Диего Марадона направи цели седем промени в стартовия си състав от предишните срещи и направи от Лео Меси най-младия капитан в историята на страната.

Двубоят в Полокване премина под преимуществото на южноамериканците, а европейския тим предимно рушеше играта. През първото полувреме Георгиос Самарас опита късмета си срещу Ромеро, а Милито и Агуеро потърсиха с далечни удари изненадата, но головите възможноси липсваха.

След почивката Гърция натисна и стигна до няколко положение на Самрас. Постепенно Аржентина заигра на по-високи обороти и стиигна до гол в 77-ата минута. Тогава Демикелис свали с глава центриране от корнер, топката се удари в Милито и отново попадна на крака на Демикелис, който попари надеждите на Гърция.

В 85-та минута Лео Меси удари гредата, а четири по-късно влезлият като резерва ветеран Мартин Палермо довърши съперника с втори гол. Меси преодоля няколко бранители, стреля, Цорвас отрази, но право на крака на непокрития Палермо, който от десетина метра технично преодоля стража за крайното 2:0.

На осминафиналите “гаучосите” играят с Мексико. Интересното е, че двата тима се срещнаха и преди 4 години в същата фаза, а Аржентина победи с 2:1 след продължения.