След като направи добър сезон с тима СИСУ Копенхаген,  от новия ботевградчанинът Христо Петков ще бъде в друг клуб от висшата баскетболна лига на Дания  - Бакен Беарс. Договорът му е за две години.

Причината за напускането на  СИСУ  са сериозните финансови затруднения, които изпитва най-старият баскетболен клуб в Дания. За мечките от Аархус, които завършиха втори в редовния сезон на датската Ligaen,  202-сантиметровият българин е първото ново попълнение.

С тима на СИСУ Копенхаген Христо Петков завърши на трето място в шампионата на Дания. Той бързо се наложи като основен играч - игра средно по 25 минути, за които отбеляза пно 9.3 точки и спечели по 4.6 борби средно на мач.

След като миналата година се дипломира в САЩ в университета Campbelsville, миналата година Христо записа магистратура в копенхагенския университет. Пред него не стои езикова бариера -  той проговори датски при едногодишиния си престой в град Холбек преди 6 години, като същевременно игра и в местния баскетболен отбор. Преди да замине за Щатите, Ицо игра една година и в шампионата на Норвегия.