В началото на следващата година ще започне строителството на новата спортна зала в Ботевград. Предвиждаме до края на 2011 год. да се вдигне конструкцията, а до късната есен на 2012 г. сградата ще бъде напълно завършена. Това каза кметът на общината на днешния брифинг с медиите. Той съобщи, че общината ще започне изпълнението на проекта със собствени средства. “Очакваме реализация на няколко сделки за продажба на общински имоти. От тях ще заделим средства за изграждане на нова спортна зала и за изпълнение на други проекти на общината. Междувременно ще търсим и външно финансиране”, допълни Георги Георгиев.

Градоначалникът информира още, че довършителните работи по Дома за възрастни хора в ЖК “Васил Левски”, които текат в момента, се извършват със собствени средства на общината. “Общината ще получи външно финансиране за реализацията на проекта през август. Лично министър Дянков пое обещание да осигури необходимите средства за тази цел”, каза градоначалникът. Той подчерта, че Домът за възрастни хора ще бъде предназначен за социално слаби и самотно живеещи жители на общината.

Георги Георгиев сподели какви други проекти ще бъдат реализирани през този сезон. “В момента тече процедура за ремонт на площада в село Литакаво и за подмяна на дограмата на кметство Рашково. В близките дни ще започне преасфалтиране на улица „Преслав” в участъка от кръстовището с „Александър Батенберг” до кръстовището с „Патриарх Евтимий”, на улицата при Леската в Зелин, по която бе положена канализация. Общинска фирма ВиК извършва подмяна на близо 2 км водопровод в Трудовец. Предстои да започне подмяна на главния захранващ водопровод в Радотина. Продължава изграждането на детски площадки в града и селата и на газопреносната мрежа Новачене – Боженица”, съобщи Георги Георгиев на брифинга с медиите.