От голямо значение за здравето ви е начинът, по който се събуждате сутрин. Особено след безсънна нощ давате мило и драго да поспите още малко. Трудно ви е да отворите очи, но пък и за бързото събуждане и ободряващото начало на деня си има трикове, пише doctoronline.bg

След като извъни бутилникът, не скачайте веднага от леглото си. Настройте позвъняването десетина минути по-рано, за да имате достатъчно време за сутрешното протягане. Направете няколко дълбоки вдишвания и издишвания, задействайте коремната област и диафрагмата, отваряйте и затваряйте очи.

След което можете да станете от леглото, като правите няколко кръгови движения с главата.

Когато вече сте станали, за да събудите и лицето си от съня, вземете бучка лед от хладилната камера и няколко минути трийте с нея кожата.

Вземете душ с приятна за вас температура на водата. Докато правите това, с гъбата или самия душ масажирайте тялото си. В края на къпането пуснете за няколко секунди по-хладка вода.

Обелете портокал или грейпфрут. Ароматът на цитрусови плодове ще ви подейства ободряващо.

Не излизайте, без да сте закусили. За да се чувствате в перфектна форма през деня, е добре първото ви ядене да бъде мюсли, овесени ядки с кисело мляко или други леки храни, но в същото време засищащи.