От вчера Десислава Христова Найденова е вече директор на Професионалната гимназия в Етрополе.
Завършила е Полувисшия учителски институт „Дичо Петров” в Смолян, а след това и Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” със специалност „Българска филология”.
Работната й кариера е изцяло в областта на образованието. Започнала е като учител по специалността си в училището в с.Брусен, след което беше директор на училището в с.Малки Искър и главен специалист „Образование, култура и вероизповедание” в Общинска администрация.
На новата си работа идва след конкурс, на който се е явила по собствено желание, защото смята, че може по-добре да се реализира в самата работа. В тази връзка иска работещите в училището да бъдат един колектив, който да гледа в една посока и учениците да са мотивирани да идват на училище и да влизат в час.
Вижданията й за развитието на училището също са вече оформени в съзнанието й: козметичен ремонт на двете сгради, сериозно почистване на дворовете, изпълнение на план-приема за идващата година и откриването на нова специалност по туризъм от следващата учебна година. По отношение на кадрите не предвижда някакви промени, освен това че трябва да се назначи нов заместник-директор поради пенсиониране на досегашния.
И още, разработване на Програма по Закона за професионалното образование и по Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси”, касаеща извънкласните дейности и матурите. 
За идващата учебна година училището ще приема ученици в три специалности: пътно-строителна техника, ел.инсталации и мебелно производство. Специалности, предимно за момчета. Като директор ще работи по осъществяване на идеята за разкриване от следващата учебна година на паралелка по туризъм, в която ще могат да кандидатства повече момичета. За това не се изискват кой знае какви инвестиции за материална база, а има и преподаватели в Етрополе, които могат да започнат работа по специалността.  
Ако в училището се осъществи и план-прием по Закона за професионалното образование, кандидатстващите след VІІ клас ще могат да придобиват специалност само за две години – в VІІІ и ІХ клас, което е добра перспектива за децата от малцинството.
Ето и мнението на новата директорка за името на ПГ-Етрополе. Според нея училище без име не върви. Смята, че ПГ „Тодор Пеев” би могло да се приеме по-лесно от хората. Заради приемственост в името на едно от слетите две училища, пък и Тодор Пеев е един „велик етрополец, просветител”. Със започване на новата учебна година ще постави въпроса за разглеждане от Педагогическия съвет, след което ще внесе тяхното решение и в Общинския съвет.
Надява се, че етрополската общественост ще я подкрепи за името на училището.