Проектът GATEWAY за медицински сестри и зъболекари предлага възможност за медицински сестри и зъболекари, които са заинтересовани да работят във Финландия, да участват в предварително обучение по финландски език в София и в още един град в България. Участниците в обучението ще бъдат запознати и с професионалния живот на медиците във Финландия и с културата на страната. Вероятната дата на обучение е насрочена за 04.10.2010 -17.12.2010 . Обучението ще бъде безплатно за избраните участници.
Работните места, които се предлагат са в болници, в центрове за здравни или зъболекарски грижи и частни болници в Южна и Западна Финландия.
Процесът на подбор се извършва от екипа по проекта GATEWAY в сътрудничество с финландски работодатели.
Обучението по език и ориентация в културния и професионалния живот ще се провежда със съдействието на Центъра за професионално обучение на БТПП в София.
Ако е необходимо, допълнително обучение може да се предостави във Финландия.
Проектът GATEWAY ще съдейства при преместване във Финландия:
-да се намери апартамент под наем,
-училища и/или детски градини за деца и т.н.
GATEWAY следи за етично набиране на персонал.
Договорите за работа ще бъдат вече потвърдени преди заминаването, за да гарантират, че работниците са наети, така че при пристигането си във Финландия, те да могат да започнат да работят възможно най-скоро. Всички трудови договори са съобразени с колективните трудови договори, прилагани във Финландия.
Необходими са добри познания по английски език.
За повече информация, може да се свържете с info@gateway-projekti.fi
или с българския EURES съветник от Агенцията по заетостта, който отговаря за Финландия – г-жа Красимира Черкелиева, e-mail: K.Cherkelieva@az.government.bg.