Както Lifestyle.bg писа преди време, Емануела беше планувала кратка почивка в Италия преди време. Певицата и приятелят  й едва ли са планували какво ще се случи там, но моментните емоции и романтичната обстановка повлиали на влюбените и те решили да се сгодят.

Ето как красавицата коментира случилото и се по време на пътуването, пред signal.bg:

"Да, вярно е. Сгодихме се във Венеция. Всъщност всички го определят като "Моста на влюбените", явно така им е по-романтично, но няма такъв "Мост на влюбените". Той е "Мостът на въздишките". Там се сгодихме. Никой от двамата не го беше планувал, проста така стана. Влязохме в един магазин за венецианско стъкло, където имаше халки и аз взех две бели халки. От цялата огромна купа, в която имаше толкова много, аз взех двете бели, които бяха останали и те ни станаха. Този човек в магазина се прекръсти и каза: "Мама миа!". Така взехме халките и се сгодихме на моста. Ние се вдъхновихме и от това, че в Италия най-важното нещо е семейството. За съжаление в момента аз виждам колко много двойки се женят, след това се развеждат и има толкова много несполучливи бракове, докато там това нещо го няма. Хората живеят много по-добре и много по-сигурно, по-подредено. И затова така се повлиях".

За годежа казали на най-близките си като се завърнали в България, но никой не бил особено изненадан - годежните пръстени на ръцете им отдалече издавали какво се е случило.

Според певицата не подписа в гражданското е най-важното в една връзка, а взаимните чувствата.

Емануела и Денис, който е син на собственика на Ара Мюзик, са заедно вече 2 години. Връзката им претърпя различни обрати през този период. Сега двамата са по-влюбени отвсякога, но сватба изобщо не плануват, твърди певицата.

"За нас по-важно е сгодяването и самата тръпка, отколкото един подпис, но това е нещо като увенчаване на нашата връзка - по-сериозна, на по-друг етап" - обяснява певицата.

Тя не отрича, че често взема на момента решенията и нищо чудно някоя друга вълнуваща екскурзия да я отведе към олтара.

"Оставяме нещата така, както дойде! Не смятаме да правим някакви планове, но аз съм много непредвидима. Каквото дойде, каквото стане! Важното е хората да са заедно и да са щастливи" - с усмивка обяснява Емануела.