Samsung представи новия 12.2-мегапикселов дигитален фотоапарат PL90 с вградена USB връзка за прехвърляне на изображенията на компютър, без да се налага ползването на допълнителни кабели.

Вградената USB връзка позволява бързо и лесно споделяне на съдържание с близки и приятели (с помощта на софтуера Auto-install intelli-studio) и, разбира се, мигновен достъп до всеки компютър.

Потребителите вече няма защо да се притесняват за батерията, тъй като новият модел PL90 позволява зареждането й да става през USB връзката, без да е нужен специален кабел.

„Искаме потребителите максимално да се насладят на преживяването, което PL90 предлага: възможността мигновено да улавят, прехвърлят и споделят изображения и дори да зареждат батерията в движение.", заяви Сангин Парк, президент на Digital Imaging

Моделът PL90 разполага и с функцията Smart Album, която позволява на потребителите бързо да намират търсените снимките, без да се налага да прехвърлят целия заснет материал. За целта, функцията предлага автоматично управление на заснетото съдържание и позволява търсене на изображение по дата, време или дори цвят.

Продуктът ще бъде на българския пазар в края на септември.