Тази вечер е концертът, с който ще бъде сложен финал на кампанията „Българската Коледа”. Едни от най-добрите ни музиканти ще се включат в благотворителното шоу, което ще бъде в Народния театър „Иван Вазов”. Петото издание на инициативата отново е под патронажа на президента Георги Първанов и съпругата му Зорка. Дарик е медиен партньор.

Лили Иванова, Тони Димитрова, Елица Тодорова и Стоян Янкулов, Миро от „Каризма”, Анелия, Глория са само част от участниците в концерта „Българската Коледа”.

Волейболистът Пламен Константинов и спортист № 1 на България Станка Златева пък ще бъдат в специалния кол-център във фоайетата на Народния театър. Затова, ако се обадите на телефон 0900 11 17, по време на концерта, вероятността да чуете в слушалката техните гласове е голяма. 1 лев за „Българската Коледа” можете да дарите и като изпратите sms на телефон 1117 за всички мобилни оператори.

Идеята на организаторите на кампанията е със събраните средства тази година да се помогне на 37 деца, които спешно се нуждаят от скъпоструващо лечение. Ще бъдат купени апаратура и консумативи за повече от 10 специализирани клиники.

Досега, от предишните четири издание на „Българската Коледа”, бяха събрани повече от 7 300 000 лева.