Четирима младежи от благоевградския квартал "Струмско" очакват сурови присъди във Великобритания. Те са подсъдими за участие в нелегален канал за трафик на 60 килограма кокаин, научи Дарик.

Костадин Малев, приятелката му Наталия Костуркова, Илко Тичков и още едно момиче от Благоевград бяха арестувани преди повече от два месеца на круизен кораб. Заедно с тях в ареста попаднаха литовски граждани. Те бяха задържани по време на международна операция с участие на българските полицейски служби и колегите им от Агенцията за борба с тежката организирана престъпност на Великобритания SOCA. Имената им обаче към този момент не бяха съобщени официално от МВР.

Голямото количество кокаин било промазано върху специално изработени за трафика костюми. Костюмите на наркомулетата трябвало да бъдат обработени, а дрогата да бъде повторно извлечена и изсушена, разкри благоевградски антимафиот.

Костадин Малев, Наталия Костуркова и Илко Тичков са с чисти криминални досиета, сочи справка на полицията в Благоевград. Младежите били наети срещу заплащане да извършат трафик на 60-те килограма кокаин.

Организаторът на канала засега не е разкрит от специализираните служби, които действали по разработван от месеци оперативен сигнал.