Всяка година, Steve Jobs от Apple, разкрива някаква нова изненада на Macworld Expo-то през януари. Миналият януари (2007) той презентира iPhone и Apple TV, преди това - януари (2006) - по-бързи Mac-ове с Intel чипове.

Хора следящи тази сфера очакват, Steve Jobs да презентира по-малка и по-лека версия на серията лаптопи на Apple - Macbook. Други пък очакват 16 гигабайтов iPhone, което е 2 пъти повече от паметта на сегашният модел за $399.

Всяка година по това време заради това събитие и очакването на нов революционен продукт продажбите на акции скача с около 5%, сочат данни на експерти.

5 дневната конференция в Сан Франциско тази година пък привлече 45 хиляди Apple фена.

"Всяко ново устройство което Джобс пусне на пазара ще разшири Macintosh - iPod - iPhone тройката, която вече е направила рекордни продажби и печалби. iPod продажбите се очаква да се изкачат до 25 милиона за 1/4 от годината заради повишен интерес по новите по тънки Nano и touch устройства представени през септември", казва виден аналитик.

Също така, освен че новият iPhone (излизащ 2008 година) ще има 2 пъти повече памет, то се очаква да е на същата цена и да работи във високоскоростни мрежи.