Футболният отбор на Балкан отстъпи на домакините от Перун Кресна с 2-0 в първия мач от новия шампионат на Югозападната В група. И двете попадения паднаха в началото на мача и те се оказаха достатъчни за успеха на Перун.

Футболистите на Балкан започнаха мача почти със слизането си от автобуса. Огромно задръстване в района на Драгичево, където днес бе отбит пътят Е-79 и образуваната 6-километрова колона, стана причина отборът да пристигне минути преди началото на срещата, което бе в 18.00 ч., въпреки че тръгна от Ботевград в 12.30. Заради тапата разстоянието от Перник до Владая се изминаваше за час и половина, отбивката за Благоевград е затворена още от миналата събота и движението е пренасочено през Радомир, съобщи и Агенция Фокус.

 Потискащото чакане по пътя и страхотната жега станаха причина играчите да не могат да починат преди мача и да направят добро загряване. Головете във вратата на Балкан станаха във 2-та и 14-та минути. След това "зелените" изравниха играта и дори на два пъти улучиха гредите, но нямаха шанс да отбележат гол.

Всички останали срещи от I кръг на югозападния трети ешелон са утре. Във II кръг в неделя, 22 август от 18.00 часа Балкан ще изиграе първото нси домакинство в трета дивизия. Негов съперник ще бъде Локомотив Сепември.