Поредната треньорска драма в ЦСКА е факт. Днес окончателно стана ясно, че наставникът на 31-кратните шампиони Павел Дочев вече няма да води отбора.

Според информациите към този час Дочев е напуснал по свое желание.

"В България се сблъсках с много трудности и пречки. Един от главните проблеми е манталитетът като цяло. Не усетих подкрепа в работата си. Тръгвам си с високо вдигната глава", заяви Дочев.

"Част от футболистите имаха уважение и респект към мен, но друга част не бяха съгласни с моите методи и поставяха всичко под въпрос. Не мога да работя на 100%, ако нямам пълна подкрепа. На някои футболисти, на които съм искал нещо да им кажа, съм го казал вчера. Няма обаче пред обществеността да вадя мръсни ризи", допълни треньорът.

Спекулираше се, че Дочев ще получи между 100 и 240 000 евро неустойка за напускането си на "Армията".

Това обаче по всичко личи, че няма да влезе в сила, тъй като договорът му не е прекратен от ЦСКА. Неустойката важи при едностранно прекратяване на контракта от страна на клуба.

В случая Дочев напусна треньорския пост по свое собствено желание. Най-вероятно на днешните преговори с шефовете, двете страни са се споразумели специалистът да си тръгне по своя воля, а ЦСКА да се ангажира да му плати от 3 до 5 заплати, а не пълния им размер до изтичането на договора.

Днес сутринта плъзна слух, че Пената ще поеме временно ЦСКА, а на босовете е бил предложен за треньор безработният македонец Гьоре Йовановски. Той бе спряган за поста и през пролетта, но тогава "червените" избраха Павел Дочев. Упорито се говори, че в знак на солидарност Емил Костадинов може да си тръгне с Дочев, но засега няма потвърждение

До напускането на Дочев се стигна, след като за 3 кръга от началото на сезона, ЦСКА няма нито една победа - 2 загуби и 1 реми.